Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

A feltámadás mindenki reménye!

Ternyák Csaba érsek húsvét vasárnapi beszédében Szent Ágostont idézve úgy fogalmazott, azt még a pogányok is elhiszik hogy Jézus meghalt. Az igazi nagy dolog ezzel szemben: elhinni hogy föltámadt.

Üres a sír! - húsvéti vigília Egerben

Feltámadott Krisztus halottaiból, legyőzte halállal a halált és a sírban lévőknek életet ajándékozott – fogalmazott beszédében Ternyák Csaba egri érsek.

"Íme a szent keresztfa" - nagypéntek Egerben

Jézus fizikai szenvedése a kereszten megrendít bennünket, ennél is jobban azonban az a belső tusakodás, gyötrődés amely Megváltónk szíve mélyén zajlott azokban az órákban – fogalmazott Ternyák Csaba érsek szentbeszédében.

Nagycsütörtök az egri bazilikában

A nagycsütörtök esti szentmisében arra emlékezünk, hogy Jézus ezen a napon megalapította a papságot és az Eucharisztiát – emlékeztetett szentbeszédének kezdetén Ternyák Csaba érsek nagycsütörtök estéjén az egri bazilikában.

Krizmaszentelés az egri Bazilikában

Van egy különleges mély lelki kapcsolat a mai krizmaszentelő szentmise, a papszentelés, a bérmálás, a keresztség és a betegek kenete között, ez a kapcsolat pedig nem más, mint a Szentlélek – mondta szentbeszédében Ternyák Csaba érsek a nagycsütörtöki krizmaszentelő szentmisén az egri Bazilikában.

Virágvasárnap Egerben

Bár a szenvedéstörténetet mindannyian jól ismerjük, mégis, újra és újra megdöbbent bennünket hogy a mi Urunk ezt a sok szenvedést értünk viselte - mondta szentbeszédében Ternyák Csaba érsek.

Keresztút az Eged-hegyre

Az egri és Eger környéki hívek számára minden év nagyböjtében fontos imaalkalmat nyújt az Eged-hegyi keresztút, amelyet idén április 8-án tartottak.

Nagyböjti imaest az Egyetemen

Eger város egyetemistáinak, középiskolásainak, kollégistáinak szervezett nagyböjti imaestet az Eszterházy Károly Egyetem lelkészsége a Főegyházmegyei Ifjúsági Irodával közösen az oktatási intézmény kápolnájában.

Fráter 25 - ünnepelt a miskolci gimnázium

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium. Ebből az alkalomból nagyszabású gálaestet rendeztek a Miskolci Nemzeti Színházban.

Teremtésvédelem a gyakorlatban – egyházi iskolások és önkéntesek akciója

Mintegy 80 önkéntes - diák, pedagógus és egyházi munkatárs közreműködésével megtisztult Egerben az Egerbakta felé vezető útnál található határkereszt és környéke. Az akciót Ternyák Csaba egri érsek kezdeményezte, aki maga is tevékenyen részt vett a takarításban.

Támogatás

Bankszámlaszám: CIB Bank Zrt.
11102003-18578726-10000001

Adó 1%

1917
embernek tetszik