Az
Egri Főegyházmegye
televíziója

Hírek - Események

Pünkösdvasárnap Egerben

Pünkösdvasárnap az egri bazilikában Ternyák Csaba érsek mutatott be ünnepi szentmisét, amelyben kiszolgáltatta a bérmálás szentségét. Csizmadia István, a Bazilika plébánosa mutatta be a főpásztornak a fiatalokat, akik felkészültek a bérmálás szentségének a fogadására.

A velünk élő Gárdonyi

26 eltérő hivatású szerző tollából született az a vallomásgyűjtemény, amely Gárdonyi Géza személyükre gyakorolt hatását tárja az olvasó elé. A könyvet az Egri Érseki Palotában mutatták be.

Pétervásárán bérmált az egri érsek és megáldotta a felújított plébániát

Ternyák Csaba egri érsek 27 pétervásárai fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét majd megáldotta a felújított plébániát

10 éve katolikus fenntartásban a balatoni iskola

10 éve került az Egri Főegyházmegye fenntartásába a Balatoni Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola. A jubileum alkalmából tartott ünnepség szentmisével kezdődött a Tours-i Szent Márton tiszteletére szentelt templomban.

Öngondoskodó háztartások, zöldellő kertek

2013 óta minden évben vetőmagcsomagokkal és palántával is támogatja a rászoruló családokat a Katolikus Karitász. Idén 1316 családnak segítettek ily módon 9 millió Ft értékben.

Helyére emelték a bazilika új oltárát

Pilisszentivánon készültek el a megújuló egri bazilika oltárának elemei. Kommentár nélküli videónkban az összeillesztés pillanatait mutatjuk meg.

20 éve örömhír mindenkinek

Ünnepségsorozattal emlékezik indulásának 20. évfordulójára a Magyar Katolikus Rádió, két évtizeddel ezelőtt Pünkösd ünnepén szólalt meg az adás. Sajtótájékoztatón mutatták be a jubileumra készült kisfilmet és kötetet, s idézték fel az eltelt időszak emlékezetes eseményeit.

Megújult a templom Cserépváralján

A cserépváraljai Munkás Szent József tiszteletére szentelt római katolikus templomot, a felújítást követően Ternyák Csaba egri érsek áldott meg május 1-én.

250 éves a bódvaszilasi templom

A templom fennállásának évfordulója, megújult toronykereszt, restaurált fő és mellékoltár valamint templombúcsú. Többszörösen ünnepelt a bódvaszilasi egyházközség május elsején. A jeles alkalmon az egri főpásztor, Ternyák Csaba mutatott be szentmisét.

30 éve alapították meg hazánkban a Katonai Ordinariátust

A magyarországi Katonai Ordinariátus megalapításának 30. évfordulója alkalmából mutatott be hálaadó szentmisét Berta Tibor püspök, katonai ordinárius a Szent István-bazilikában április 19-én.
1917
embernek tetszik